Saturday, November 15, 2014

Safi Rania Gold range of products


Who is that pretty gal? Pretty Nora Danish, Safi Rania Gold ambassador,
I attended the media launch, click on the link for details.

SAFI RANIA GOLD. Abadikan Kejelitaan

Info Produk:

Miliki kejelitaan wajah yang anda impikan dengan SAFI RANIA GOLD. Diperhebat dengan formulasi baharu BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA ia berupaya meremajakan sel kulit agar kemunculan tanda-tanda penuaan pramatang dapat diatasi. Wajah akan tampil cerah, muda dan berseri! Mulakan dari awal dan abadikan kejelitaan dengan rangkaian SAFI RANIA GOLD.

BIO NANO EMAS 24KMerangsang kolagen agar tekstur kulit lebih anjal dan halus, malah mampu mengurangkan kedalaman kedutan dengan lebih ketara
PROTEIN SUTERAMengandungi 18 jenis Asid Amino untuk membentuk lapisan perlindungan kult yang berupaya mengunci lembapan dan melicinkan agar kulit wajah lembut dan halus bak sutera
HASILNYA*
FASA 1
Kulit lebih cerah dan 2x lembap dengan serta-merta.FASA 2 Wajah terasa anjal, licin dan lembut dalam 3 minggu.FASA 3 Wajah cerah berseri, kulit muda dan remaja sentiasa.

*Dengan penggunaan berterusan bersama rangkaian produk SAFI RANIA GOLD.


 1. Pembersih Wajah SAFI RANIA GOLD - Membersih & Meremajakan Kulit
( SM – 50 g – RM 8.90, 100 g – RM 14.90) ( SS – 50 g – RM 9.20, 100 g – RM 15.50)
Pencemaran dan kotoran mengakibatkan kulit kering, lemah serta tidak sihat. PEMBERSIH WAJAH SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA membersih kotoran dan sisa mekap dengan lebih effektif. Sementara VITAMIN C pula memperlahankan pembentukan melanin sambil mencerah dan menyamaratakan tona kulit. Buihnya yang mewah berkrim membersih hingga ke liang pori. Kulit terasa licin, lembut dan sihat.
Penggunaan: Gosok dengan air sehingga berbuih. Urut lembut pada wajah dan bilas.


 1. Gel Pembersih Wajah SAFI RANIA GOLD - Membersih & Menyegarkan Kulit
( SM - 50 g – RM 8.90 , 100 g – RM 14.90 ) ( SS – 50 g – RM 9.20, 100 g – RM 15.50 )

Cuaca panas dan tak menentu menjadikan kulit mudah kering seterusnya melemahkan struktur kulit. GEL PEMBERSIH WAJAH SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA membersih serta mengembalikan kesegaran wajah sementara KARNOSIN yang merupakan agen antioksida, melindungi kulit daripada radikal bebas yang merosakkannya. Pembersih bertekstur ringan dan berasaskan gel serta pH seimbang ini membersih wajah dengan lembut tanpa menghakis lembapan semula jadi agar kulit wajah kekal lembap.

Penggunaan: Gosok dengan air sehingga berbuih. Urut lembut pada wajah dan bilas.


 1. Pembersih Wajah Lembapan Mendalam SAFI RANIA GOLD - Membersih & Melembap Secara Mendalam
( SM – 150 ml - RM 17.90 ) ( SS – 150 ml - RM 18.50 )
Kulit yang kering akan mempercepatkan kemunculan tanda penuaan pramatang seperti kedutan dan garis halus. PEMBERSIH WAJAH LEMBAPAN MENDALAM SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA membersih serta melembap kulit wajah secara mendalam, mengatasi masalah kulit kering dan kerengsaan seterusnya mengurangkan tanda penuaan. Sementara VITAMIN C & KARNOSIN di dalamnya bertindak mencerah dan menyamaratakan tona kulit disamping melindungi kulit daripada radikal bebas agar kulit cerah dan sihat. Dirumus dengan pH seimbang, pembersih ini menjadikan kulit lebih sihat dan bermaya.

Penggunaan: Gosok dengan air sehingga berbuih, urut lembut pada wajah dan bilas.


 1. Skrub Wajah SAFI RANIA GOLD - Menyerlahkan Kulit Wajah Berseri


( SM – 75g – RM 14.90 ) ( SS – 75g – RM 15.50 )

Pembersih wajah sahaja tidak cukup untuk membersih dan menanggalkan sel kulit mati serta mengeluarkan kotoran dan sebum pada kulit. SKRUB WAJAH SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA diperkaya dengan manik-manik jojoba bertindak lembut mengeluarkan kotoran dan sebum yang terperangkap di dalam pori-pori serta menanggalkan sel-sel kulit mati. Sementara VITAMIN C & KARNOSIN di dalamnya bertindak mencerah dan menyamaratakan tona kulit disamping melindungi kulit daripada radikal bebas agar kulit cerah dan sihat.

Penggunaan: Sapukan pada muka dan leher. Urut lembut dalam gerakan menaik. Bilas sehingga bersih. Gunakan 2 - 3 kali seminggu.
 1. Penyegar SAFI RANIA GOLD - Mengecilkan Pori Wajah
( SM – 80 ml – RM 14.90) ( SS – 80 ml – RM 15.50 )

Kotoran yang menutupi liang pori akan tertanggal sewaktu proses membersih wajah mengakibatkan liang pori terbuka dan terdedah. PENYEGAR SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA digabung bersama EKSTRAK LIKORIS berfungsi menanggalkan sisa kotoran dengan lembut sambil membantu mengecilkan liang pori. Penyegar bebas alcohol dengan ekstrak air mawar ini memberikan kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit.

Penggunaan: Tuangkan sedikit pada kapas. Sapukan dengan lembut. Gunakan selepas membersih wajah.


 1. Serum Konsentrasi SAFI RANIA GOLD - Mengembalikan Keremajaan Kulit


( SM – 20 ml – RM33.90 ) ( SS – 20 ml – RM35.30 )

Penghasilan kolagen secara semula jadi di lapisan dermis kulit mula berkurangan apabila usia meningkat pertengahan 20an. Atasi dengan SERUM KONSENTRASI SAFI RANIA GOLD. Diperhebat dengan lebih 50X* BIO NANO EMAS 24K bersama kombinasi PROTEIN SUTERA, ia mengandungi molekul yang lebih kecil dan efektif supaya menyerap jauh ke dalam kulit untuk merangsang sintesis kolagen agar memperlahankan tanda penuaan pramatang sambil memperbaiki dan meningkatkan keanjalan wajah. Gabungan TRI-TONE EQUALISER pula mengembalikan tona wajah agar tidak kusam dan wajah segera kelihatan lebih bermaya malah cerah berseri. Keremajaan kulit kini dikembalikan.
*Berbanding Krim Pelembap SAFI RANIA GOLD yang lain.


Penggunaan: Sapukan pada wajah dan leher. Urut lembut dalam gerakan memusing. Gunakan sebelum Krim Pelembap SAFI RANIA GOLD.
 1. Krim Pelembap Siang SPF25PA++ SAFI RANIA GOLD - Mencerah, Melindungi dan Menganjalkan Kulit


( SM – 40 g – RM 23.90) (SS – 40 g – RM 24.90)

Kulit yang seringkali terdedah kepada matahari dan penyaman udara menyebabkan kulit lesu, hilang lembapan dan kurang anjal. Pelihara kulit di siang hari dengan
KRIM PELEMBAP SIANG SPF25PA++ SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA bersama kombinasi PELINDUNG UVA&UVB merupakan krim yang melembap dan melindungi kulit daripada sinaran UV di siang hari. LIGHT DIFFUSING CRYSTALS pula membantu mengurangkan tona yang kekuningan dan kusam serta mengembalikan kecerahan dan keserian kulit dengan segera agar kulit kekal bermaya, berseri dan anjal sentiasa.
Penggunaan:
Sapu pada wajah dan leher. Urut lembut dalam gerakan menaik. Gunakan pada waktu siang selepas Penyegar atau Losyen Minuman Wajah dan Serum SAFI RANIA GOLD.


 1. Krim Pelembap Malam SAFI RANIA GOLD - Merawat Kulit Ketika Tidur
( SM – 40 g – RM 26.90 ) ( SS – 40 g – RM 27.90 )
Kulit yang sentiasa terdedah kepada panas matahari, pendingin hawa dan pencemaran di siang hari boleh memudaratkan dan mengakibatkan kemunculan garisan serta kedutan. Proses pemulihan yang sesuai untuk mengatasinya ialah waktu malam. KRIM PELEMBAP MALAM SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA merupakan krim yang merawat kulit sambil meningkatkan penghasilan kolagen. Sementara Phyto-SLC memulih kulit daripada lapisan kulit paling dalam, meningkatkan dan menggalakkan sel-sel baharu kulit pada waktu malam sambil mengurangkan kemunculan garisan dan kedutan.
Penggunaan: Sapu pada wajah dan leher. Urut lembut dalam gerakan menaik. Gunakan pada waktu malam selepas Penyegar dan Serum SAFI RANIA GOLD.


 1. Krim Kontur Mata SAFI RANIA GOLD - Mencegah Penuaan Sekitar Mata

( SM – 15 g – RM 17.90 ) ( SS – 15 g – RM 18.60 )

Tanda awal penuaan seperti garisan halus dan kemunculan lingkaran hitam mudah terlihat di sekitar mata. KRIM KONTUR MATA SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA digabung bersama OLIGOPEPTIDA merupakan krim khusus untuk menghindari masalah di sekitar mata terutamanya lingkaran hitam. Teksturnya yang ringan dan mudah meresap bertindak meningkatkan penghasilan kolagen seterusnya memperbaiki lapisan kulit agar lebih cerah dalam masa 8 minggu.

Penggunaan: Letakkan 2-3 titik pada hujung jari kemudian sapu di sekeliling mata dengan lembut. Gunakan sebelum Krim Pelembap Malam SAFI RANIA GOLD.


 1. Krim BB SPF37PA++ SAFI RANIA GOLD - 10 Dalam 1, Untuk Wajah Tampil Sempurna


( SM – 25 g – RM 35.90) ( SS – 25 g – RM 37.30 )

Kesibukan harian membuatkan ramai wanita inginkan solekan yang mampu memberikan kesan solekan natural yang tahan lama di samping penampilan yang sempurna. KRIM BB SPF37PA++ SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA bersama kombinasi VITAMIN C merupakan krim asas solekan yang mencerah dan melindungi kulit daripada sinaran UV berbahaya, menyamarkan cela seterusnya menyamaratakan tona kulit agar tampil sempurna sepanjang hari.


10 Dalam 1 Kebaikan
1. Mengekalkan kelembapan kulit
2. Mencerahkan kulit
3. Tompok hitam dan jeragat tidak kelihatan
4. Tona kulit lebih sekata
5. Menyamar garis halus pada wajah
6. Melindungi kulit wajah dari sinar UV
7. Krim yang tidak menutup pori-pori wajah
8. Tekstur kulit lebih halus & anjal
9. Kemasan tanpa kilatan untuk kulit wajah lebih natural
10. Kalis Air dan peluh agar solekan tahan lama

Penggunaan: Letakkan 2-3 titik pada hujung jari kemudian sapu di pada wajah dan leher. Gunakan selepas menggunakan Krim Pelembap Siang SAFI RANIA GOLD.
 1. Krim Kecantikan SAFI RANIA GOLD - Menyamaratakan Tona Kulit


( SM – 16 g – RM 10.90 ) ( SM – 16 g – RM 11.30 )

Kulit kusam dan tidak bermaya, tona tidak sekata serta tanda penuaan yang mula kelihatan mengurangkan keyakinan wanita untuk menyerlahkan penampilan. KRIM KECANTIKAN SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA merupakan alas solekan wajah yang berkesan menyamaratakan tona kulit, menjadikan wajah cerah di samping mengekalkan keanjalan kulit seterusnya meningkatkan keyakinan wanita untuk tampil bergaya.

Penggunaan: Sapukan pada wajah dan leher. Urut lembut dalam gerakan menaik selepas Krim Pelembap Siang SPF25 PA++ SAFI RANIA GOLD. Gunakan sebagai krim penjagaan kecantikan serta asas solekan.

 Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI dan SAFI RANIA GOLD sila layari laman facebook SAFI,www.facebook.com/SAFIMALAYSIA, laman instagram SAFI @safimalaysia dan saluran youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia.


Untuk English version, read below. 

SAFI RANIA GOLD. capture the Beauty

Product information:

Have the face you deserve loveliness with SAFI RANIA GOLD. Intensified by new formulations BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and it can rejuvenate skin cells so that the appearance of the signs of premature aging can be overcome. The face will appear bright, young and radiant! Start early and capture the beauty of the network SAFI RANIA GOLD.

• BIO NANO GOLD 24K
Stimulate collagen for skin texture more elastic and smooth, even able to reduce the depth of wrinkles more noticeable
• SILK PROTEIN
Contains 18 kinds of amino acids to form a protective layer kult able to lock in moisture and smoothes the skin soft and silky smooth
rESULTS *
PHASE 1 and 2x brighter skin moist immediately.
PHASE 2 Face feels soft, smooth and supple in 3 weeks.
PHASE 3 bright face radiant, youthful skin and teenagers always.

* With continuous use with its product range SAFI RANIA GOLD.


1. Cleanser SAFI RANIA GOLD - Cleaning & Rejuvenate Skin
(SM - 50 g - RM 8.90, 100 g - RM 14.90) (SS - 50 g - RM 9:20, 100 g - RM 15:50)
Pollution and dirt cause dry skin, weak and unhealthy. CLEANING THE FACE OF SAFI RANIA GOLD with BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and cleans dirt and makeup residue with more effectively. VITAMIN C while slowing the formation of melanin while brighten skin tone generalize. A rich creamy foam to cleanse pores. Skin feels smooth, supple and healthy.
Use: Rub with water until frothy. Gently massage the face and rinse.

2. Gel Cleanser SAFI RANIA GOLD - Cleans & Refreshes Skin
(SM - 50 g - RM 8.90, 100 g - RM 14.90) (SS - 50 g - RM 9:20, 100 g - RM 15:50)

Hot and erratic weather makes the skin easy to dry further weakened skin structure. CLEANING GEL FACE SAFI RANIA GOLD with BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and cleanse and rejuvenate the face while Karnosi which is an antioxidant, protecting the skin from free radical damage. Light textured cleanser and gel-based and pH balanced cleansing the face with a gentle without eroding natural moisture so that the skin remains moist.

Use: Rub with water until frothy. Gently massage the face and rinse.

3. Moisture Deep Cleansing Facial SAFI RANIA GOLD - Deep Cleanse & Moisturise
(SM - 150 ml - RM 17.90) (SS - 150 ml - RM 18:50)
Dry skin will accelerate the emergence of signs of premature aging such as wrinkles and fine lines. DEEP CLEAN FACE moisture SAFI RANIA GOLD with BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and cleanse and moisturise the skin deeply, overcome skin dryness and irritation, thus reducing the signs of aging. While VITAMIN C & Karnosi in which acts brighten skin tone generalize well to protect the skin from free radicals to keep skin clear and healthy. Formulated with pH balanced, this cleanser leaves skin healthy and nourished.

Use: Rub with water until frothy, massage gently on the face and rinse.

4. Scrub Face SAFI RANIA GOLD - Highlighted Radiant Skin

(SM - 75g - RM 14.90) (SS - 75g - RM 15:50)

Facial cleanser alone is not enough to cleanse and remove dead skin cells and remove dirt and sebum on the skin. Scrub FACE SAFI RANIA GOLD with BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and enriched with jojoba beads gently remove dirt and act sebum trapped in the pores and remove dead skin cells. While VITAMIN C & Karnosi in which acts brighten skin tone generalize well to protect the skin from free radicals to keep skin clear and healthy.

Use: Apply on face and neck. Gently massage in an upward motion. Rinse thoroughly. Use 2-3 times a week.5. Toner SAFI RANIA GOLD - Decrease Pore Cleanser
(SM - 80 ml - RM 14.90) (SS - 80 ml - RM 15:50)

Dirt covering the pores will face off during the cleaning process results in pores open and exposed. FRESHENERS SAFI RANIA GOLD with BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and combined with Licorice extract EXTRACT function removes residual dirt gently help shrink pores. Alcohol-free toner with rose water extract this gives freshness without leaving a sticky feeling.

Usage: Pour some on cotton. Rub gently. Use after cleansing the face.

6. Serum Concentrations of SAFI RANIA GOLD - Restore Younger Looking Skin

(SM - 20 ml - RM33.90) (SS - 20 ml - RM35.30)

Natural collagen production in the dermis layer of the skin begins to decline with age mid-20s. Overcome with SAFI RANIA GOLD SERUM CONCENTRATION. Intensified by over 50x * BIO NANO GOLD 24K with a combination of silk protein, it contains smaller molecules and effective in order to penetrate deeper into the skin to stimulate collagen synthesis in order to slow down the signs of premature aging while improving and increasing the elasticity of the face. TRI-TONE combination equalizer also restore toned face so as not to dull and lifeless face immediately looks more even brighter glow. Youthful skin is now restored.
* Compared Cream SAFI RANIA GOLD others.

Use: Apply on face and neck. Massage gently in turning movement. Use before SAFI RANIA GOLD Moisturizing Cream.


7. Day Moisturizing Cream SPF25PA ++ SAFI RANIA GOLD - Lightens, Protecting and elasticity

(SM - 40 g - RM 23.90) (SS - 40 g - RM 24.90)

Skin that is often exposed to the sun and air cause skin fatigue, loss of moisture and less elastic. Maintains the skin in daylight Day Moisturizing Cream SPF25PA ++ SAFI RANIA GOLD with BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and with a combination of UVA and UVB PROTECTION is a cream that moisturizes and protects skin from UV rays during the day. LIGHT diffusing CRYSTALS also help reduce the yellowish and dull tone and restore brightness and radiance to the skin immediately in order to remain alive, always radiant and supple.


use:
Apply on face and neck. Gently massage in an upward motion. Use during the day after a refresher or Lotion and Face Serum Beverage SAFI RANIA GOLD.

8. Night Moisturizing Cream SAFI RANIA GOLD - Treating Skin While Sleeping
(SM - 40 g - RM 26.90) (SS - 40 g - RM 27.90)
The skin is constantly exposed to the sun's heat, air conditioning and pollution during the day can be harmful and lead to the appearance of lines and wrinkles. The recovery process is suitable to cope night. Night Moisturizing Cream with SAFI RANIA GOLD BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and a cream that treats the skin while increasing collagen production. While Phyto-SLC skin recover from the deepest layers of the skin, enhance and encourage new skin cells at night while reducing the appearance of lines and wrinkles.
Use: Apply on face and neck. Gently massage in an upward motion. Use at night after Toner and Serum SAFI RANIA GOLD.

9. Eye Contour Cream SAFI RANIA GOLD - Prevent Aging Around Eyes

(SM - 15 g - RM 17.90) (SS - 15 g - RM 18.60)

Early signs of aging such as fine lines and the appearance of dark circles around the eyes visible. Eye Contour Cream with SAFI RANIA GOLD BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and oligopeptides is combined with a special cream to avoid problems, especially around the eyes dark circles. The texture is light and easily absorbed act to increase the production of collagen thus improved so much brighter skin layers within 8 weeks.

Use: Place 2-3 points on the fingertips and rub gently around the eyes. Use Moisturizing Night Cream before SAFI RANIA GOLD.

10. BB Cream SPF37PA ++ SAFI RANIA GOLD - 10 In 1, Shown Perfect Face

(SM - 25 g - RM 35.90) (SS - 25 g - RM 37.30)

The daily bustle make many women want makeup that can give the impression of a durable natural makeup in addition to a perfect appearance. BB Cream SPF37PA ++ SAFI RANIA GOLD with BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and in combination with vitamin C is that brighten up base cream and protect the skin from harmful UV rays, thus disguising blemishes generalize skin tones that look perfect all day long.

10 In 1 Benefits
1. Maintain moisture
2. Lightening
3. Sunspot and freckles invisible
4. more evenly toned skin
5. Impersonating fine lines on the face
6. Protect your skin from UV rays
7. Cream that does not close the pores
8. Texture skin smooth and elastic
9. Finishing without a flash for more natural skin
10. Waterproof and sweat to make up lasts

Use: Place 2-3 points on the fingertips and rub in the face and neck. Use after applying moisturizer cream Lunch SAFI RANIA GOLD.


11. SAFI RANIA GOLD Beauty Cream - Skin Tone Raze

(SM - 16 g - RM 10.90) (SM - 16 g - RM 11:30)

Dull and lifeless skin, uneven tone and signs of aging begin to appear reduce the confidence of women to highlight the appearance. SAFI RANIA GOLD BEAUTY CREAM with BIO NANO GOLD SILK PROTEIN 24K and face make-up is effective forest generalize skin tone, making a bright face while maintaining skin elasticity thus increase the confidence of women to look stylish.

Use: Apply on face and neck. Massage gently in upward motion after Moisturizing Day Cream SPF25 PA ++ SAFI RANIA GOLD. Use it as a cream beauty care and make-up base.0 comments:

Post a Comment

Feel free to visit and follow my
Facebook Pages @sherrygosharing @mymomsbest
Twitter @sherrygo
Instagram @sherrygo
Youtube: Sherry Go Sharing

Mercura Krabi Deevana

Baby Bump Mural Art by Annie Newan

Featured on Star 2

Featured on Star 2
Halloween

tokidoki travel series

tokidoki travel series
click image

Butterfly 1st Anniversary Party

Butterfly 1st Anniversary Party
Laser Tag eCurve

Dove pampering moment

Dove pampering moment
click image

Mamee Chef Day Out

Mamee Chef Day Out
Lai Mien Sifu and Me

MY Parenting Website

isherrygo

Champagne served

Champagne served
Click image

Popular Posts

Followers

Labels

 

What every gal want Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada